Første forsøk
Våren er alltid spennende, særlig når blomster er yndlingsmotivet! Hver eneste vinter, særlig når den har vart en stund, lengter i alle fall jeg etter våren og alle blomstene.


Men akk, våren er berusende, men veldig travel og hektisk. Blomstene dukker fort opp, men står der ofte så altfor kort til at jeg rekker å nyte dem. De er borte nesten like raskt som de kom.


Da er det bedre med den modne sommerens blomster, de som har god tid og er der ”hele tiden”. De kan man nyte, i lange drag!


Jeg lekte sist sommer med ei blåklokke, som jeg ville ha i silhuett mot sola. Ikke noe originalt bilde, men en utfordring jeg ville prøve meg på likevel. Da var det en fordel med digitalt kamera, hvor jeg kunne se resultatet med en gang. Blenderen måtte stå på største åpning for å sikre at sola ble rund, og kameraets korteste lukkertid måtte benyttes. Mellom hvert bilde måtte stativet flyttes, fordi sola selvfølgelig rakk å flytte seg bort fra blomsten, den går fortere enn du tror.


Første forsøk ble altfor lyst, men med noen artige stråler og farger. Avstanden til blomsten måtte også justeres, for å få den til å passe inne i sola. Ikke noe for søppelbøtta likevel kanskje?


Andre forsøk ble bedre ved hjelp av et polafilter, men de fine fargene og strålene ble borte og jeg kom slettes ikke i mål. Egentlig noe for søppelbøtta, men det hører med i historien det også, så det får være med.


Tredje forsøk satt som det skulle, ved hjelp av to polafiltre, stilt vinkelrett på hverandre.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-13 00:06:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-02-13 00:10:09
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger405
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_76795} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Øyvind M.

Takk for gode foto-råd her! Jeg trodde faktisk først det var en mus, men så feil kan man altså ta :-) Et vellykka eksperiment, synes jeg! Jeg liker versjon 2 best. Den lille refleksen i v.2 kan kanskje fjernes i et bildebehandlingsprogram.
Inger-Lise S.

Hei!
Enig med deg i at 3.forsøk satt som det skulle,ja.Fint bilde.
Polarfiltre ja....De hadde ikke det til mitt kamera,så du er heldig også,ikke bare flink...
Inger-Lise:)
Birna R.

du må passe øynene dine rune, ikke ufarlige ting du holder på med. doble polafiltre slipper gjennom masser av UV og IR, mer enn nok til å være skadelig. særlig fordi øyet ''lures'' til å tro at lysnivået er lavt og pupillen dermed åpner seg ekstra.

et nd10000X er adskillig mer hensiktsmessig.
Elisabeth W.

Stilig bilde! Morsomt å se et utvalg av forsøk. Du har en styrke jeg ikke har, når det gjelder slike eksperimenter. Fint med en historie under bildet også, om likt og ulikt, jeg er blant dem som er svak for det.
Ta absolutt vare på øynene dine! - Hvis den saken lar seg løse ved å investere i litt nytt leketøy, er det jo glimrende.

-- Elisabeth
Tom A. T.

Lærerik serie det her Rune, som jo ikke uventet ender med et spennende og severdig bilde. Må innrømme jeg stusset en stund på v1 før jeg så hva motivet ditt var.
mvh Tom T
Magnus R.



Sier som Bjørn, ta vare på øynene dine, dette er skumle saker.
Fint bilde og takk for informasjonen om hvordan du gjorde dette opptaket.
Nyt 10 års jubileet for OL på Lillehammer og hils kjente

Magnus
Odd Eirik S.

Forsøk tre var nok det jeg likte best.
Aller best likte jeg din beskrivelse av fremgangsmåten. Veldig lærerikt for en begynnende amatør.

mvh
Odd Eirik
Øyvind A.

Jeg synes v1 ble forfriskende og stilig, absolutt en original variant.
mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu